לתכנן שנה חיובית

איך בעזרת כלי של משחק נוכל לחזק את החשיבה החיובית שלנו ושל הילדים?

 
 אחרי החגים זה כאן.  מבלי שנדמה לנו, התחילה השנה. רגע לפני שהשגרה משתלטת עלינו הייתי רוצה לנצל את העובדה שאנו בתחילתה של שנה  כדי לסייע לכם להוציא לפועל החלטה אחת לשנה החדשה. לתכנן את השנה באופן חיובי . לראות את הטוב.  לנסות ולהתייחס לכל מה שקורה לנו במהלך השנה  הקרובה באופן אופטימי ובכך להעצים את תחושת האושר שלנו.
יש אנשים שמטבעם הם חיוביים ומנסים להסתכל על הטוב בכל דבר ויש אנשים שפחות . אבל הסתכלות חיובית על המציאות היא אימון. אימון תודעתי המאפשר לנו לקחת שליטה על החיים שלנו ולהחליט שמכאן  אני תופסת את כל מה שקורה לי באופן חיובי.  האימון הוא קודם לעצמנו  לחיזוק הפנימיות שלנו ואז לילדנו.  עידוד החשיבה החיובית מגיל צעיר תאפשר לילד להתפתח, לחזק את התקשורת שלו עם סובביו ולפתור מצבים יומיומיים בצורה חיובית  המאפשרת לו  להתקדם.
קל להגיד.. אבל איך עושים? איך מחזקים תפיסה תודעתית חיובית?  בצעדים קטנים ובמודעות.  לשנות את ההסתכלות שלנו  על המציאות ולנסות לנתח כל מצב שאנו נתקלים בו  ולחפש את הדרך החיובית (וגם אם הפתרון שלילי, נדע להבחין  שהוא לא הפתרון הנכון עבורנו). וזהו המסר שצריך לעבור לילדים.
אני משתמשת בשלושה כללי אצבע אותם פיתחתי לתוך אחד מהמשחקים שלנו בשם "לחשוב טוב!":
לחשוב טוב!
לעשות טוב!
לראות טוב!
שימוש בשלושת "הכללים" האלו בחשיבה ובהתנהלות היומיומית שלנו תאפשר לנו להתרגל לחשוב חיובי ולחזק אצל הילדים  את התפיסה שאם רוצים אז זה אפשרי!
ובאופן פרקטי, איך  לקחת את הכללים  וליישם אותם? כל מצב שניתקל בו לאפשר לילדים ולנו לנסות ולראות את  החיובי.
"לחשוב טוב"-  לחפש פתרונות חיובים לסיטואציות יומיומיות למשל: "קיבלתי ציון נמוך במבחן. אני.....", " רבתי עם אחותי וצעקנו זה על זה . עכשיו אני...." , " לא אמרתי לאבא את כל האמת. עכשיו אני....", סבא הביא לי מתנה שלא מצאה חן בעיני. אבל....."  וכו'.  לכל מצב יכולים להיות כמה פתרונות . אם ננסה לתעל את החשיבה החיובית נעזור לילד לחפש את הפתרון החיובי.
  
"לעשות טוב"- הסתכלו סביבכם.  עשיית הטוב היא לא רק לעצמי אלא גם לסובבים שלי. וכמו המנטרה המלווה אותי ואת המשחקים של . החיים הם נתת קבלת! ( זו גם שם חברת המשחקים שלי).  נתינה בפירוש היא קבלה . תעשו טוב לאחרים ותקבלו בחזרה. את המסר אני מנסה להעביר גם דרך כל המשחקים שלי.  במשחק " לחשוב טוב"-  בקלפים של "לעשות טוב" אני נותנת לכך דוגמאות מעשייות:  פנו לסובבים שלכם (או המשתתפים במשחק) ואמרו להם מה אתם אוהבים בו. תגלו שמשהו שהיה ברור לכם , אבל כשהוא נאמר נוצר הבדל גדול הפותח ומרחיב לבבות.  תנו חיבוק לאחד המשתתפים,  בקשו מהילדים לשתף במשהו שלא האמינו שיצליחו בו  אבל הצליחו  וגרמו להם לגאווה ולהשראה לאחרים. ספרו ושתפו אחרים בחלומות שלכם ואיך אתם מתכוונים להגשים אותו ותגלו שיש אחרים בדרך שיכולים לסייע בכך ועוד.

"לראות טוב" - דמיינו שיש לכם זוג משקפים עם עדשות ורודות ואתם מסתכלים על העולם דרכם - העולם יפה יותר. מרוכך. כל סיטואציה יומית  יכולה  להיות סיפור חיובי. אגב,  במשחק "לחשוב טוב!" צירפתי זוג משקפיים מקרטון עם עדשות ורודות  לסייע לילדים להסתכל על העולם  ובעזרת קלפי תמונות עם מצבים  יומיומיים, אני מבקשת מהם  להסתכל על התמונה עם המשקפיים ולספר סיפור. סיפור חיובי. מעבר לכך שהם צריכים להמציא  סיפור ויכולת היצירתיות שלהם מתחזקת, הם מנסים לחשוב איך להסתכל על הסיטואציה באופן חיובי . מה טוב קורה לילדה שמודדדת שמלת בלט מול המראה? או שני ילדים שצועדים עם האופניים שלהם, האם הם מאושרים?
משחקים הם העולם שלי - ובעזרתם אני מסייעת לילדים ולמבוגרים. הדרך הטובה ביותר להטמיע שינויים ולחזק את הכוחות הפנימיים של ילדים  היא דרך משחק. 

 
לא נמצאו פריטים
image alt
אז תחשבו טוב!
מאחלת לכולם שתהה שנה זו שנה חיובית ומלאה בעשייה ובשפע. בנתינה ובקבלה.

נ.ב- הכלים והטיפים במאמר זה לקוחים מתוך המשחק " לחשוב טוב!" ניתן להשיג  בחנות בקיבוץ דן או בחנות האון ליין "נתת קבלת".- www.michallaufer.co.il
באהבה
מיכל
אזל המלאי
x

#{title}

#{text}

#{price}